02-06-07

onafhankelijk afhankelijk!

Mijn vader heeft zich vandaag op de rabarber uit onze tuin gesmeten.

Met als heerlijke gevolg dat onze ijskast vol staat met compot, chutney, taart, confituur van deze schraal aan de tanden klevende plant. Rabarber, voor mijn vader is het samen met zoethout het heerlijkste wat er op deze planeet bestaat.

Als hij  vertelt hoe zijn moeder de rabarber voor hem waste en schilde en hoe hij dan, als kleine jongen,  op een stoel kroop om van het pure zuur te genieten dan schieten de tranen in zijn ogen.

Hij mist zijn moeder, veel harder dan ik mijn oma mis.

Uiteindelijk ben ik door dat mijn leven is zoals het is nooit echt afhankelijk of aanhankelijk aan iets of iemand. Uiteraard hou ik van mijn vader en vind het fijn om bij m’n vrienden te zijn.

Maar als ik me zelf dan afvraag of ik ze echt nodig heb?

Dan moet ik jullie eerlijk bekennen; NEEN.

Ik ben nogal op mezelf, hecht me niet gauw aan mensen.

En aan het tempo dat mijn vader hier “de ware” naar binnen heeft gebracht  is dat maar goed ook. Het is trouwens mijn zelfde vader die me steeds op het hart drukt dat je “niet afhankelijk mag zijn van iets of iemand in dit leven!”. “Bewaar je zelfstandigheid, bind je nooit aan een partner. Als je met iemand rekening moet houden komt daar toch gezeik van.”.

Ik geloof hem.

Als ik zie hoe gefrustreerd hij hier soms in de zetel op zijn collega’s zit te kappen en  hoe kapot hij telkens weer is als er weeral een relatie op de klippen is gelopen.

 

Mijn vaders liefdesleven krijgt vanavond waarschijnlijk weer een nieuwe impuls want T. komt langs en hij heeft speciaal voor haar rabarbercake met gember gebakken.

“Niks zeggen, hé!.”, zei hij samenzweerderig toen hij de gedroogde gember in het beslag draaide. Ik weet niet wat er zo speciaal aan is maar aan het zweet op zijn voorhoofd te zien is de uitwerking van die gember in die cake iets om de zenuwen van te krijgen…

 Misschien wil hij haar ten huwelijk vragen?  

 

Vandaag belde er iemand aan de voordeur en toen ik naar beneden liep zag ik dat er een kaartje onder de voordeur werd geschoven. Ik deed de deur open, stak mijn hoofd buiten maar zag buiten een als konijn verkleedde “kid” niks door onze straat lopen.

Op het kaartje stond het volgende:

“Sorry Paola, kan het niet. M.” en een X.

Wat wil dit nu zeggen? Dat de afspraak die ik had met M. op woensdag 06 juni niet doorgaat omdat ze het niet kan? Komaan seg, hoe kan je me zo laten vallen? Jij die zegt M. te zijn stelt me teleur! Ik heb gehuild, ik was boos!

Haha, blijkbaar keek ik er naar uit. Ik ga mijn geluk hier niet van laten afhangen,

Hoor je me?

20:51 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

rabarber! niks zo lekker als met de frisse smaak van rabarber kussen! Rabarber, rabarber! En waar woon jij? Ik ben niet gefrustreerd en zeer aanhankelijk! Love u paola blanca!

Gepost door: Guntz | 02-06-07

Goe bezig! kijk al uit naar u volgend filmpke,Paola!

Gepost door: David | 02-06-07

De commentaren zijn gesloten.