01-06-07

zwembadwoede...

Kom net terug van het zwembad. Meestal is dat zeer ontspannend maar vandaag… Een vader met drie kinderen stond aan de ingang van zijn oren te maken omdat hij vond dat vijf euro per persoon wel heel veel geld is voor wat watergeplons! Misschien had hij gelijk maar…

 

De vrouw achter de kassa werd door de man verweten dat zij “met haar vet lijf” nooit een baantje had getrokken en dat ze die vissen –blik van haar smoel moest halen want dat hij haar anders wel eens in een bokaal zou stoppen.

”Een echte bokaal”, riep de man buiten zichzelf! De vrouw probeerde er tussen te komen maar de man liep schuimbekkend en verwijtend weg.

 Zijn kinderen bleven alleen achter, als aan de grond genageld.  

Met gierende banden verliet hij de parking.

“Mijn vader is kwaad geboren”, doorbrak één van de kinderen de ongewone stilte in het zwembad.

Ze draaiden zich om, namen hun zwemzak op hun rug en gingen in de doorregende speeltuin schommelen. De rest van het zwemgebeuren gebeurde in een bijna boeddhistische stilte. Iedereen was lamgeslagen door de agressie van die man…

Na een uurtje kwam hij z’n kinderen weer ophalen, ik stond aan het venster te kijken en die vader toonde me zijn middelvinger. Hij was nog steeds niet afgekoeld, dat was wel duidelijk. “Ik heb er niks mee te maken, zak.”, mompelde ik tussen mijn tanden.

Ik voelde een zo grote woede in me opkomen. Had zin om die man met zijn hoofd tegen de muur te slaan. Zo’n woede heb ik nog nooit gevoeld. Natuurlijk zijn er veel ergere dingen in deze wereld maar ik vind de manier waarop mensen met elkaar omgaan, handig en onhandig, vreselijk.

 

Ik zwom de woede van me af in een oneindige reeks baantjes…

Toen ik thuiskwam stak er een briefje van Robin in de brievenbus. Hij schreef me dat hij ontgoocheld was en dat ik “zijn kont kon likken van hier tot aan de maan.”

Wel, ik begrijp dat mensen, zoals mijn ouders, liever alleen door het leven gaan. Als je ziet hoe we van elkaar vergeten dat we van vlees en bloed zijn.

17:09 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

aanzet -Beste, lees ondertussen een paar weken je blog, fijne gedachtengangen-

Intrigerend van die zwembad-man, wat zou iemand aanzetten tot zulk gedrag? Een torenhoge opeenstapeling frustraties? Slechte opvoeding? De druppel? Jammer dat we het nooit zullen weten.
Over je klasgenoot,
Als hij zo reageert zal het wel erg gemeend geweest zijn :) , wat zou Hem dan aangezet hebben tot ?

gezellige situaties daar
grten

Gepost door: Judas | 01-06-07

een mens zal zich maar eens laten meevoeren en zo de grens fictie/non-fictie vergeten (positief allicht) :) Het zijn al verwarrende begrippen op zich :)

Gepost door: Judas | 01-06-07

beste de zwembaden in antwerpen kosten maar 1 of 2 euro per persoon.
sportgoedkoop

Gepost door: ducx | 13-06-07

De commentaren zijn gesloten.