28-05-07

kick - vorsen.

Mijn vader en ik hebben gisterenavond een gesprek gehad! Hij vroeg me bij wie ik wilde gaan wonen als 'de moeder' er zou geweest zijn of zou komen?

Ik heb hem eerlijk gezegd dat ik het niet weet. Dat ik hem voor alles heel dankbaar ben maar dat dat van zovele factoren af hangt. Is, bijvoorbeeld, diegene die zegt mijn moeder te zijn wel bereid om met mij een stukje van haar leven te delen? Misschien heeft zij daar helemaal geen zin in en dan zal ik wel bij m'n vader MOETEN blijven.

 

Mijn vader is gisteren naar Limburg geweest, in Vorsen heeft hij zijn oog laten vallen op de voormalige pastorie. Hij had foto's getrokken en was wild, passend voor Limburg, enthousiast.

vorsen gevel

 

Vorsen…alleen al bij de naam zie ik een kikker met een pet op de treden van de kerk zitten. Met zijn lange tong vangt hij vliegen en bij het minste contact haalt hij de pieren uit je neus om je zo tot 'bezienswaardigheid nr.1' te bombarderen. "Mensen van de stad…vreemd…", kwaakt de kikker als de kerkgangers 's zondags op zijn vliezige poten trappen. En dan nog de pastorie, daar waar mijnheer pastoor mijnheer pastoor was. Ik moet er niet aan denken maar ik kan tegelijkertijd mijn vader ook niet verplichten ergens te zijn waar hij niet graag is.

 

Hoewel…als kind zette hij me altijd af op het speelplein of bij de kinderoppas van de Makro als hij weer eens 'verliefd' was. Dan moest ik plaats ruimen en ik was daar ook niet graag. Wat zeg ik? Ik had daar een hekel aan om de hele dag tof tof te zitten doen met een paar overspannen animatoren waar je niet goed van begreep waarom ze je nu persé naakt aan een struik wilde fotograferen? Het zal wel een spel zijn…

 

Och ja, ik heb geen klagen, ik ben getolereerd in mijn vaders leven en dat is al meer dan bij sommige ouders. Mijn vader is me nooit op de achterbank van zijn auto vergeten. Stel je voor, de hele dag in de weer; een paar keer auto in en uit en dan als je d’r toevallig aan denkt dat je nog een kind hebt zie je het dood in zijn stoeltje zitten. Deze week echt waar gebeurt!

 

Gisteren hoorde ik een moeder vertellen dat ze met haar kind naar Disneyland Parijs was geweest en dat ze de tranen in haar ogen had gekregen toen Pluto ’s ochtends aan het ontbijt was verschenen. “Dien blik van onzen Alexander!”, gilde ze. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen hoe je kijkt als er ’s ochtends een immense grote pluchen hond aan je tafel staat. Wat jij? 

 

Ik was voor de lol met mijn vriendin K. in een rozige tearoom gaan zitten in het park om te horen wat de moeders van vandaag nog te vertellen hebben, om te zien hoe snel ze met hun ogen draaien en zuchten als Alexander dan echt zijn mond opentrekt. Het liefst van al willen ze hun kinderen op dat moment een kopstoot geven, denk ik . Komt die kleine bij zijn moeder;”Mama?”. En dan die moeder terwijl ze rustig voort praat over de nieuwe Tommy Hillfiger; “BANG!”, een echte kopper.  Die kleine zakt ineen en moeder klaagt verder dat de zelfbruinende crèmes ook niet meer zijn was ze geweest waren ofzoiets. Het is allemaal maar film, we leven precies allemaal in een veel te lange film.

 

O ja, mijn vriendin K. volgt een visagie cursus en zoekt hiervoor modellen. Deze week zoekt ze Aziatische types. Morgen, dinsdagavond, heeft ze cursus. Maar nu blijkt dat ze geen enkele chinees kent en ik ook niet. Schande eigenlijk. Tijd om daar verandering in te brengen! Zoeken zoeken naar een Aziatisch type! Ik ben één keer als model met haar mee geweest en dat was wel een hele belevenis. Na afloop van zo’n sessie zie je d’r echt als een glamourgirl uit. Dus mocht je je geroepen voelen om model te  zijn bij mijn vriendin K. en ben je van het Aziatische type, bel haar dan, ik zet hier haar Gsm nummer: 0486987977.

 

Mijn vader kronkelt als een opgewonden tol door het huis en zingt kerkliederen. We gaan subiet samen naar het huis in Vorsen kijken. Morgen wordt het openbaar verkocht.

08:37 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dit is echt goe stuff. Paola u schrijft als een wildwater rivier en ziet er uit als een zachtaardig dier. Tijd voor liefde in uw leven te laten maar vergeet ons niet!

Gepost door: Guntz | 28-05-07

Beste Paola,
Is er zowieso nog iemand met iets bezig? Ik vraag het me de laatste tijd af. Zijn mensen bezig met het feit dat ze als gekken in mijn gat rijden en eigenlijk elke dag ons leven in’t verkeer op het spel zetten? Zijn mensen bezig met onze aller toekomst? Zet het raampje van je auto eens gewoon open ipv die verdomde rot-airco altijd maar op te zetten, weet er iemand hoe slecht airco eigenlijk is, voor jezelf en voor het milieu? Als mijn buurman zijn ‘volkswagen touareg’ openklikt, waarom moet dat met een luid tsjirpend geluid gepaard gaan, zodat heel de straat MOET weten dat hij zijn wagen opent en gaat vertrekken, kan dat niet gewoon in stilte gebeuren? Oh god, mensen zijn nergens mee bezig, ook niet met de belangrijke dingen des levens, zelfs de allerbelangrijkste dingen des levens niet ... kinderen!
Nooit eerder, Paola, is de keuze om kinderen op de wereld te zetten zo vrij geweest als nu. Alle middelen zijn er nu om alle mogelijke dolle pret te beleven zonder dat er een bevruchting moet van voortkomen. Neuk er op los, met eender wie, zoveel je maar wil, maar denk verdomme toch eens na mensen! Een kind is iets anders dan een paraplubak in huis halen. Is daar nog iemand mee bezig? Een kind is net zoals een huisdier 'voor het leven', maar daarnaast heeft een kind zoveel meer nodig dan gedropt worden bij oma's en tante's en andere vrijwilligers op al die momenten dat het voor de ouders effe niet past. Ouders zuchten en klagen inderdaad bij elke beweging, elke wens van hun kind, want "ik heb wat tijd voor mezelf nodig"... ja hallo!! En dan heeft mama ( of papa) ineens een andere partner, o hoe fijn terug verliefd! maar dan is dat kind er helemaal teveel aan, want "mag ik ook eens wat genieten van mijn nieuwe, prille geluk ?" En die nieuwe partner (toekomstige stiefouder) op zijn beurt zegt dan weer: " ik ben verliefd geworden op hem, niet bepaald op zijn 'kind van een ander'. Jaaaah, zo gaat dat blijkbaar echt in de mensen hun hoofden.
Ik als vrouw was altijd geneigd om te denken dat vaders het er zo slecht vanaf brachten in hun rol, maar tegenwoordig ben ik van 't tegenovergestelde overtuigd. Het is echt niet omdat een baby 9 maanden in je buik zit en je het er dan met de nodige pijnen uitperst, dat dat je tot een moeder maakt. Blijkbaar is dat zever, als ik rond me kijk. Maar zo'n dingen mag je niet luidop zeggen. Het moederschap ... o zo heilig! De boekskes staan vol vrouwen met bolle buiken en een zalige glimlach erboven ( en een vette kop erboven: "nog nooit was ik zo gelukkig'" ) ... tot die baby er dan echt is, dan vliegt hij naar de bomma.

Ik kan me daar , zoals je merkt paola :), heel erg over opwinden. En geloof me, ikzelf ben geen moeder Theresa, noch een Alexandra Coolen.
Ik hoop alvast met heel mijn hart dat jou situatie omhuld raakt met heel veel liefde.

Gepost door: Katja | 28-05-07

Ik hoop voor je dat het hele 'de moeder'-gedoe goed uitpakt; die oude pastorie zegt me maar niks. Wat zijn ondertussen eigenlijk je plannen voor 6 juni?

Gepost door: AnamCara | 28-05-07

Meneer Jan punt nl Dag Paola, ik kwam je filmpjes tegen op 123video.nl en wat mij vooral trof was jouw uitspraak over mensen die op hun derde al weten dat ze homo zijn en op hun dertiende dat ze brandweer zijn... Ik herken dat enorm, ook al ben ik "iestje" ouder. Inmiddels ben ik na veel omzwervingen dan maar muziekleraar geworden (ben nog straat- en café-artiest in België geweest).

Je kunt je gedachten mooi onder woorden brengen en ik ga eens op mijn gemak wat meer van je lezen (en beluisteren).

Voor mijn vrienden (maar voornamelijk voor mijzelf) maak ik vaak muziek-compilaties en mixen. Ik ben zo vrij geweest de woorden die zo'n indruk op mij maakten boven een stukje Beethoven te plakken als inleiding van deze mix:

http://www.gigasize.com/get.php/-1100240282/sva004Bware.mp3

als je wilt kan ik je ook de inhoudsopgave van de mix sturen.

ik wens je alle goeds,

Jan


Gepost door: Jan | 28-05-07

Ik Ik vraag me gewoon de hele tijd af wat fake is en wat niet aan jou. Theater is fake. Jij bent echt. Je bent een wandelende tegenstelling.

Groetjes,
GDB

P.S. Ik heb een Chinese vriendin die model zou willen staan. Maar ze moet werken morgenavond. Zij is namelijk een collega van mij. Tant pis, Tampax!

Gepost door: GDB | 28-05-07

Awel Paola,

Eerst en vooral even zeggen dat ik sinds kort in de ban ben van je avonturen en regelmatig check wat je nu weer hebt meegemaakt. Met dank aan het blogneefje van mijn vriend (de lakkere ;-) vandaar dat ik van heel het project heb gehoord. Een dikke proficiat want ik vind het echt geslaagd!

Voor de mensen die twijfelen om mee te gaan naar de visagiecursus van K. Zeker doen! Ikzelf heb ook al een keertje mij laten omtoveren door haar. En ik moet zeggen: 't was leuk. En K. is echt een supercoole toffe leuke megagriet dus dat wordt daar plezant plezant plezant.Jammer dat ik geen oosters type ben anders zou ik mij weer opofferen :-)

PS Als Limburgse kan ik je alvast vertellen dat het er zo slecht nog niet is. Allee ... ik ben ook wel intussen naar Antwerpen gevlucht ;-) dus ttz als je van rust houdt is het er wel tof. En 't zijn zo'n vriendelijke mensen daar :-) Voor een cursus Limburgs dialect mag je alvast altijd eens langskomen.

Groetjes

Marion

Gepost door: marion | 28-05-07

De commentaren zijn gesloten.