24-05-07

zomer paw paw!

De zomer hing vandaag even in de straten. Ik fietste van school terug naar huis en zag hoe een lapjeskat zonder gene haar kont zat te wassen in het midden van de straat. Wel, dat is nu zomer voor mij;  de straten lam geslagen door de warmte, al die deftige buromensen verstopt achter hun luifels en een kat die haar kont wast in de schaduw van een auto. ZOMER!

 

Mijn vriendin L. vertelde me hoe ze walgt van haar vriendje. Alles aan hem; zijn zweetgeur, zijn krullen, zijn stem, echt alles. Op de vraag waarom ze er dan bij bleef kon ze me alleen maar zeggen dat haar ouders het “zo nen toffe” vinden. En ze had ook wel schrik om het hem te zeggen dat ze niet van hem hield. Ze had schrik voor zijn reactie… “Als je wil zeg ik het.”, stelde ik haar voor in een soort van vrouwelijk Superman moment. Ze vroeg om haar nog wat tijd te geven om het heel eventueel zelf te doen. Ik denk niet dat ze het ooit zal doen of durven. Ze is nu zestien en zal op haar twintig met die zweetsloef in een kamertje in Leuven eindigen en hun gezamenlijke beleggingen via, een door hem gekozen manier, op de voet volgen. Zodat ze,  nadat hij is afgestudeerd en bij één of andere high brow firma werkt, een huisje in de rand van Brussel kunnen kopen… Het enige wat ze wel tof vond aan hem was dat hij niet in haar klaar kwam. Ik moest bijna kosten in haar plaats. Ik zie het al voor me; zo’n zwetende streepjeshemd dragende krullenbol die alleen al bij de gedachte klaar komt. Nu ja, goed voor haar. Het enige wat ik hoop is dat ze niet aan kinderen beginnen zolang er geen liefde is.

 

Mijn buurjongetje, je weet wel dat “paw-paw” – kind had vandaag van zijn fiscaal interessante pleegvader een kuikentje gekregen. Het beestje zat bibberend in de garage naar de bol - ogen van het kind te kijken terwijl de vader aan mijn vader de rekening liet zien van het geel pluizig wezen. “Fiscaal héél interessant!”, grimaste hij. Iets voor het donker werd zag ik de-hoe-trek-ik-alles-af-behalve-mezelf - vader met een schop in de tuin. Hij groef een putje voor de nieuwe bewoner. Zijn leven was van korte duur.  Het kind stond hysterisch te “paw-paw” – en  met bloed en gele pluisjes op zijn aangezicht. Ja, als je wil dat het een kip wordt moet je d’r mee bezig zijn en dat was nu net iets te veel gevraagd.

23:46 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Bijna 10.000 bezoekers op deze pagina, om over de rest nog maar te blijven. Keep on the good work x

Gepost door: Jasper Demeulenaere | 25-05-07

10 000 Prachtig, 10 000 bezoekers, ik was daarstraks nr 10 001, pech, geen bloemen voor nonkel Peter,
knipoogje,
nonkel

Gepost door: nonkel Peter | 25-05-07

Ja die hete zomer toen ik 18 was en ik met mijn eerste liefje flikflooide. Toen ze helemaal geil was en haar bh uitschoot, werd het me teveel en spoot ik in mijn broek.

Gepost door: Pieter | 25-05-07

Pieter de vetzak @Pieter: dag vetzak. dag vuile vetzak. dag anonieme vuile vetzak. dag weinig moedige anonieme vuile vetzak. Da-ag. Kan je nu ook wegblijven, vetzak? Dankuwel, want je stoort een beetje. Jij bent het type dat niet wil begrijpen dat 'neen'... NEEN betekent. Ja, zo ben je wel, anonieme vuile vetzak.

Gepost door: Jean | 25-05-07

@Pieter Volhouden jongen, misschien lukt het volgende keer als je broek uit is! Sterkte!

Gepost door: Rob Koolgraat | 25-05-07

Pieter is van het type bijzonder zielig. Hij kan er zelf niet aan doen dus don't blame him...

Gepost door: Flies | 26-05-07

De commentaren zijn gesloten.