23-05-07

niets is wat het lijkt.

Kan een pompoen een koets zijn? Langs vele bochten en wegen van ons innerlijk gestel moeten we soms, heel soms, durven geloven dat iets iets is zonder dat we het kennen zoals het in werkelijkheid is , dat het verborgen zit in dat wat we denken dat het is maar eigenlijk is het het niet. Toch niet zoals we het kennen. Ik heb het hier niet over honden of katten die er vervaarlijk uitzien en dan toch zachtaardig blijken te zijn. Nee. Is een moeder een moeder? Een vader een vader? Een vriend een vriend?  

 

Deze namiddag zat ik in taverne 2140 en hoorde hoe een vrouw tegen haar man bezig was over hoe ze dat en dat zag in de toekomst.  Het was op het eerste zicht het modale deftige koppel die het helemaal gingen maken. Ze hadden alles netjes op een rij; Zij wilde kindjes en verhuizen en in dat zelfde rijtje ook een kleine stadsauto. “En misschien kunnen we dit jaar op vakantie bij nonkel Jos?”, straalde ze. De man zuchtte, stak een sigaret op en zei dat hij zaterdag met twee vrienden naar een fuif met muziek uit de jaren ’70 en ’80 gaat in Gent. De vrouw vond het best. Ze legde zich neer in haar situatie. Een situatie die er voor de buitenwereld en voor haar blijkbaar ok was. Ze vond het ok dat haar man niet had geluisterd naar haar emo-gezeik. Ok! Beetje later zei hij tegen haar dat ze de pot op kon, dat hij niet verliefd was op haar. Hij stond recht en ging naar buiten. Zij bleef voor zich uitstaren en begon na een tijdje heel hard en luid te lachen.

 

“Dat is nu echt ne goeien test”, lachte ze. “Efkes helemaal klem rijden met al de verwachtingen die ge hebt, dan ziede direct of den andere het meent! De meeste venten krijgen toch cold feet als ge het woord “kindje” traag uitspreekt. Om nog maar te zwijgen over de angstparels op hun veurhoofd als ik het over nonkel jos heb.”

Ja, niets is wat het lijkt dus….

 

NIETS IS WAT HET LIJKT!

19:15 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

blij weerzien Paola,

de woorden klinken ontzettend veel mooier als ze uit jouw mond komen, dan wanneer ik “niets is wat het lijkt” hier hardop zit voor te lezen. Het was tof om je na al die jaren weer eens even te zien.
En, eu, mijn feestjes hier thuis zijn helemaal niet saai !
grtjs en tot binnenkort,
nonkel Peter.

Gepost door: nonkel Peter | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.