22-05-07

Mier in mijn ziel.

Er is een mier in mijn ziel gekropen. Zo, langs mijn grote teen en mijn broek naar boven. Toen hij boven was, echt helemaal boven, keek hij rond en vroeg zich af waarom alles was zoals het was?  De mier stelde verder geen vragen, hij had dorst van de lange klim.
"Niet erg efficiënt", mompelde de mier en keerde weer om.
Als een spiderman verdween hij en net als diezelfde spiderman had hij een vraag in mijn oor gefluisterd; waarom is alles zoals het is en niet anders?
"Omdat het zo is.", wilde ik hem toeroepen in een eerste reflex.
Maar ik kon de woorden nog wegslikken toen ik de dommigheid van mijn antwoord inzag. Net zo is het met de brief die ik vandaag kreeg. Vele dingen zou ik erop kunnen zeggen, roepen, verwijten maar net als de vraag van de mier zou alles wat ik zeg getuigen van niks meer dan niks. Een holligheid, een leegte. Als mensen het niet fysiek doen dan wel door hun woorden.

Morgen, woensdag 23 mei, heb ik met een aantal mensen een afspraak, om 19.30u in Het Paleis te Antwerpen. Misschien kan ik daar te weten komen waarom dingen zijn zoals ze zijn en niet anders?
Mocht je zin hebben om te komen aarzel dan niet, Paola.

20:30 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

veel te veel zout Hoi Paola
Tot morgen. Ik heb al een taart gebakken. Een appeltaart, kriekentaart, een vlaaientaart, een bakkerstaart, rijsttaart, bananentaart, een bananenchocoladetaart, caketaart, chocoladetaart met sinaasappel, citroentaart, citrustaart, confituurtaart, crème au beurre-taart, patatjestaart, versetaart en een appelflap.

Het is maar dat je honger moest hebben en je niet alles zou lusten.

Gepost door: joris | 22-05-07

Slaap zacht lieve (alinea-loze) Paola! xxx

Gepost door: Jop | 23-05-07

Kon ik er maar bij zijn :-(

Gepost door: Flatje | 23-05-07

Nu zit ik hier op mijn bureau, met honger (ja Joris, bedankt ;) ) te wachten op wat dat nu allemaal is vandaag... waar ik niet bij kan zijn.

Gepost door: Imke Dielen | 23-05-07

Hoofd tegen hoofd Lieve Paola, ik was er erg graag bijgeweest. Al was het maar om iedereen te zien die er wel is. Mag ik de volgende keer ook nog naar uw feestje komen ? (Ja, ik sta/lig/zit in het lager onderwijs, zo vragen ze dat daar) ;-)

Gepost door: tantieris | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.