20-05-07

glimburg!

Heb er niet van geslapen. Weeral verhuizen! En natuurlijk is het geen schande om naar Limburg te verhuizen maar waar mijn vader naartoe wil is geen andere levende ziel te vinden...Het lijkt wel of we vluchtelingen zijn in eigen land.

Mijn vader ligt in bed met de stofzuiger. Ze slapen nog. Ben net even gaan kijken. Ze liggen in elkaar verstrengeld als een klimop.Het was gisterenavond wel gezellig. Zij is wel ok, ze heeft zich gespecialiseerd in het werk van Goethe. Ik ken hem niet maar als ik haar over hem hoor praten, wil ik wel zijn werk over de natuur gaan lezen. Fascinerend om te horen hoe iemand de natuur heeft gebruikt als spiegel van de menselijke ziel. Ik kan er me wel iets bij voorstellen… T. haar lievelingsfilm is dezelfde als die van mij; “DOMBO.” Haar favoriete scène uit deze tearjerker is het moment waarop Dombo zijn moeder ontmoet. Dat is ook mijn favoriete scène! Zijn moeder zit op dat moment opgesloten achter tralies en hij gaat met de kleine muis naar haar toe, op bezoek Ze strelen elkaar met hun slurf door de tralies. Zwaren emo;  kilo’s zakdoeken, liters tranen heb ik al gelaten bij die scène. Wie weet wordt het wat tussen T. en mijn vader?  Het enige nadeel is dat ze ook gek is van Limburg, net als mijn vader. Ze komt bijna klaar als ze het over “het groen” heeft. “En dan die vriendelijke mensen”, zei ze terwijl mijn vaders hand over haar borsten gleed. Ja, mijn vader verkondigde in haar bijzijn dus dat hij hier weg wil. Misschien wel naar Limburg?! Mijn vader, de koene ridder! Haar leek dat een zeer goed idee. Daar volg ik haar niet en denk dat ze dringend toe is aan een hersenoperatie waarbij ze de sectie “ik hou van Limburg” verwijderen. Aan haar muilmechaniek is blijkbaar ook nog veel werk want er huist een ware ijzerwinkel in haar mond. Telkens ze lachte zag ik daar nog resten van de voorbije weken, niet alleen etensresten maar ook mannenresten en misschien wel iets wat van mijn vader zou kunnen zijn. Ik heb hen na het eten verlaten en zie dat ze het goed kunnen vinden. Als ze naar Limburg zouden verhuizen heeft mijn vriendin S. me al op het hart gedrukt dat ik bij haar en haar ouders mag komen wonen. Het enige nadeel is dat haar vader een Limburger is. Ze zijn echt overal…

Geniet van jullie dagje en vergeet niet dat als je via de E313 Limburg binnen rijdt je een kleine val van een tientalmeters maakt. Het einde van de beschaving kondigt zich zachtjes aan.

07:46 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hasselt Hej zus, ik heb het in Hasselt ook maar een paar jaar uitgehouden. Toen werd het me echt te veel. Ik wou terug naar de beschaving.

Gepost door: Herman246 | 20-05-07

Op kot in antwerpen. Antwerpen de grote stad - grote mensen - grote winkels. Het gevoel van klein sijpelde binnen, ik ben 1m80. Migrant in Antwerpen, ik moest nog geïntegreerd worden. Bruin, chocoladekleur en ik voelde me mmm lekker maar met een zure nasmaak van dikte.
Kusmus Ruben

Gepost door: Ruben | 20-05-07

Wat is me dat hier zeg! Als de reacties jullie niet aan staan dan doen we ze toch gewoon ff weg! zielig!!!

Gepost door: Peter | 20-05-07

een val van 30 (?) meter Paola,
wees gerust, ik heb in Antwerpen gewoond, ik heb in Brussel en in Mechelen gewoond, ik woon nu ergens in een dorp op den buiten, maar ik heb ook n kultuurshock meegemaakt, ik woon hier precies in de jaren 50 (en dan was ikzelf nog niet eens geboren), tja ; wat moet ge denken als iemand van uw buren zegt : " koken, dat is voor men wijf " alé ja, met zo'n mensen moet ik hier leven ??? Paola, ik begrijp wat je wil zeggen, maar je teksten zijn wel scherp, volhouden zo, ik schrijf het zelf niet beter, Peter.

Gepost door: nonkel Peter | 20-05-07

Hasselt Hasselt is geweldig, leuk, fantastisch en zalig wonen!! Neh! ;)

Gepost door: Ania | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.