15-05-07

babbelen.

Ik vind dat mijn vader alle geheimdoenrij rond zijn liefdesleven en het waarom mijn moeder zo snel van ons is weggegaan uit de kartonnen doos van zijn leven mag halen. En vertellen, heel veel vertellen. Een praatkick mag er niks tegen zijn. Babbelen als een wilde tierelier, een wild dier. Hij mag boos zijn en verdrietig terwijl hij het verteld. Maar het zal niet gebeuren. Mijn vader houdt het liever allemaal binnen om dan soms in hoekje te exploderen. Zo heel stil, poef! Niet meer dan poef. Zelfs geen puf heeft hij op het einde van zo'n interne storm. Ik ben net hetzelfde; alles woelt en waait binnenin. Aan de buitenkant zie je niks. Dat heet dan geheim, zeker? Geheimzinnig misschien maar ik zou er met hem over willen praten. Een uurtje geleden kreeg ik telefoon, ik nam op. Aan de andere kant hoorde ik duidelijk dat er iemand met grote spanning luisterde. Maar ze zeiden niks. Het was stil. Ik hoorde enkel mijn eigen stem als een echo tussen twee werelden. Dat soort telefoontjes stinkt enorm. Dus als diegene die me gebeld heeft dit leest vraag ik schoon om dat niet meer te doen. dankuwel.

Een vriendin van me wil gaan samen wonen met een paar vriendinnen in een huis in de stad. Ze heeft het gezien en ontwikkelt het hele idee. Die in die kamer en die in die kamer en dan een gemeenschappelijke keuken. Ik weet het niet. Soms zou ik me al willen losrukken van mijn vader. Dan zou hij ook zijn leven kunnen leiden, denk ik dan. Maar tegelijk ga ik hem heel hard missen. Heb dat ook als we afscheid nemen, als ik bijvoorbeeld vroeger op kamp ging. Dat afscheid aan de bus was altijd hartverscheurend, het voelde alsof ik mijn vader in de steek liet. Dat was niet zo natuurlijk, mijn vader was waarschijnlijk heel blij dat ik even weg was, even tijd voor zichzelf.

Donderdag vertrekken de Zweden terug naar huis, ik ga ze bijna niet meer zien omdat ze nog vele activiteiten hebben. Ach ja, in 't zwembad was het leuk. Subiet naar John Ledgend luisteren, ben in een luister kind of mood.

16:30 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.