13-05-07

allemaal hetzelfde.

 

Die Zweden zijn wel cool/koel. Het is allemaal wat onwennig. De vrouw van het gastzin waar ik op bezoek ben geweest spreekt geen engels. Dus heb ik de hele tijd als tolk moeten fungeren. "Kunde is vragen wat 'em op zijnen boterham wilt?". Ik ben nog nooit in een land geweest waar ik de mensen niet een klein beetje verstond. Ok toegegeven, ik ben nog nooit heel ver weg geweest en als ik dan al eens wat verder weg was dan spraken ze wel engels of  duits of frans. Die mannen hebben overal gezeten dus die hun talen spreken ze overal. Overal, dat zou nog al eens een vakantiebestemming zijn.De grote eenheidsworst, alles op een hoopje: oude gebouwen, twintig zwembaden, een ontzettend grote kantine en niet te vergeten ANIMATIE. Welkom in OVERAL! Je denkt dat je thuis bent! Dan kan je zeggen als je thuis komt dat het eten net hetzelfde smaakt als hier.  Mijn vriendin N. gaat elk jaar met haar ouders naar hetzelfde hotel, ondertussen kennen ze de eigenaars, het menu en de activiteiten en wanneer de bedden worden opgemaakt en de omgeving als hun broekzak.  Vervelend lijkt me dat. Och ja, ze weten dat het daar goed is dus waarom zouden het riskeren ergens anders naartoe te gaan? Ik heb wel te doen met die Zweedse jongen, heb morgen na school met hem afgesproken. Terwijl ik het afspraakje maakte voelde ik me verantwoordelijk over hem; alsof ik hem moet "animeren" in dit landje. Raarrrrrr.

 

De modderkesdag is bijna voorbij, moet altijd zo lachen dat er op zo'n dag een lange rij staat bij de bloemist van mannen met een stoppelbaard en een visadempje. Je ziet ze bijna denken: dat heeft ze niet verdiend! En dan die zure smoelen bij den bakker van al die mannen die anders alleen maar met hun kont tussen de zetel en de tafel laveren. Ze kijken naar het winkelmeisje alsof ze juist op hun schoenen heeft gekotst."Ja, geeft moar wa van die boterpistolets en twee koeken met créme in...."Misschien doen ze het wel voor die "mysterieuze" zuigplek te ontvangen. Morgen is ff checken op den tram welke man een sjaaltje aanheeft. Ik zie ze al thuis komen met hun koeken en dan in de zetel klaar gaan zitten. Dan die vrouw, die voor één keer nog in haare japon rond loopt, die als een waanzinnige in zijne nek begint te bijten. "Nog een taske koffie, schat?",vraagt hij dan terwijl hij snel even in de spiegel gaat kijken of de plek goed doorbloedt is.

modderkesdag

Morgen weer naar school. Ik ga mijn hoofd nog even boven mijn boeken hangen om te zien of alles wat ik onthouden heb van de lessen nog klopt met het studiemateriaal. Dat kan soms fameus verschillen!

paola!!

18:45 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Degoutant die foto.

Gepost door: Peter | 13-05-07

Degoutant die foto foto geeft onmiddellijke link met werk van Faber in Gent. Vlees op deze manier stoot af, maar trekt tegelijkertijd ook aan. Ik vond werk van Faber in Gent grandioos. Maakt wel discutie los. Niet erg. Ik ben vegetariër, maar dat heeft er uiteindelijk niks mee te maken. Foto is zeer goed, ben er zelf niet op gekomen !

Gepost door: peter | 13-05-07

luisterd paola. eigenlijk soms naar muziek? Als je in een diepje zit moet je soms is wat muziek luisteren!

@peter ik vind je uitspraken hier soms ook wat degoutant.

Gepost door: Flatje | 13-05-07http://petswf.bunnyherolabs.com/adopt/swf/chick" width="250" height="300" quality="high" bgcolor="ffffff" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="cn=tingis&an=natulcien&clr=0xf4ca0e" type="application/x-shockwave-flash">

adopt" target="_blank">http://bunnyherolabs.com/adopt/">adopt your own virtual pet!Gepost door: theo | 31-05-07

De commentaren zijn gesloten.