12-05-07

moedersssssssssss

Morgen zijn er mensen die hun moeder vieren.

Toen mijn oma nog leefde, ze is gestorven aan "de ziekte van kwaaien aard", ging ik op dat soort feestdagen met haar en mijn vader eten in de Lunchgarden in Schoten. Héérlijk was dat, mijn oma betaalde fritjes met vol-au-vent en dan zaten we daar meestal een uurtje of twee wezenloos voor ons uit te staren naar andere oudjes die daar nog langer beleven zitten dan wij. Het leek daar wel het wereldrecord: hoe lang kan je blijven zitten met 1 tas koffie!!??

Maar nu mijn oma er al even niet meer is vieren we geen enkel van die heilige Maria feesten. Ik en mijn vader staren nog wel wezenloos voor ons uit op dat soort dagen.Elk in onze eigen kop, wroetend over wat er gebeurt is. Ik gebruik dat soort moment meestal om mijn tatiek te ontwikkelen om een moeilijk liggend onderwerp zoals; met een vriendin naar een fuif gaan, goed aan te brengen.

Moederkesdag, je hebt ze in alle soorten en maten, die moeders. Mijn vriendinnen hebben meestal moeders die nooit thuis zijn, ze werken allemaal. Ik heb 1 vriendin wiens moeder er bewust voor heeft gekozen om thuis te blijven voor haar gezin. Die van S. zucht al bij het zien van haar dochter en wikkelt zich in een deken in de zetel gehuld in sigarettenrook. "A vaoder wou een kind, ikke ni!", roept ze te pas en te onpas. Het is wel een mooie vrouw maar ik denk dat ze ook aan "de ziekte van kwaaien aard" gaat sterven als ze zo blijft roken. Mijn vader heeft net gebeld dat hij niet naar huis komt. Hij is met T. gaan wandelen en ze gaan nog ergens iets eten, wie weet in de Lunchgarden. Tussen de geur van de mottebollen en de chocolade pudding lekker romantisch wezen! De buurman heeft daarnet zijn laurierstruik uitgedaan. Het ding was groter dan de man zelf waardoor ik dacht dat er een bewegend bosje door de tuin liep. Bang dat ik was, niet te beschrijven.

Vanavond ga ik met een vriendin naar een toneelstuk kijken. Haar broer had het gezien en het schijnt dat iedereen het met iedereen doet op de scéne . Ben benieuwd. Ik doe het om haar een plezier te doen. Ik ben zelf niet voor de gedachte te vinden dat iedereen het met iedereen doet. Las in een ouwe krant dat er een fillipijns meisje is gevonden die hier door een man gekocht was. Ze werd door hem opgesloten en moest het met iedereen in alle mogelijke vormen en hoeken doen. Haar beloning was een pakje TUC - koekjes. Dat vond ze blijkbaar lekker. Eén of andere mensenrechten organisatie had haar gevonden en haar met veel poeha aan de pers getoond maar de vrouw vond het helemaal niet erg, ze diende geen klacht. Ze zei dat ze in haar thuisland twee kinderen had die ze te eten wilde geven en dat dit de enige manier was om haar vrijheid en haar mogelijkheid om werk te vinden te vrijwaren. Later las ik dat ze in die fabriek was gaan werken waar ze TUC koekjes maken. De directeur van de koekjesfabriek stond fier naast haar op de foto met als onderschrift: "you're children far away, eat a cookie a day!" Op de foto leek ze wel gelukkig,die moeder. Mochten jullie het gaan vieren, geniet er van.

16:30 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

moederdag Moederdag is een van de dagen dat ik er bij stilsta dat ik geen moeder meer heb op deze aarde, ze zit vredig op een wolkje op in de hemel, Ik lees dat er ook het een en ander met jou moeder is ( weet niet precies wat)

Maar ik maak eruit op dat jij ook zonder moeder leeft. Dit zijn dan rare dagen, erg dubbelzinnig vind ik, ok veel vaders geven moeder een nieuw strijkijzer ( of je daar nu happy mee moet zijn?) maar wat geef ik? Ik geef niks is mijn besluit ik ga naar het crematorium en sta daar even stil, alles even schoonmaken en een kus geven , kaarsje aan, en tja voor mij is het iedere dag moederdag! Ik denk iedere dag aan haar met veel liefde...

Gepost door: Lotusje | 12-05-07

Moederdag is op 15 augustus en niet anders.

Gepost door: peter | 13-05-07

De commentaren zijn gesloten.