08-05-07

de pest in

Ik heb er vandaag behoorlijk de pest in. Vanalles en nog wat. Mijn huis is een kartonnen doos en bokrijk stinkt en daarboven op komt, als zure kers op de taart, dat je blijkbaar alleen "een mens" bent als je je uitdrukt in één of andere oerbewoners geluid. Ja, ik ben opgegroeid in het abn. Ja , ik denk voor dat ik iets zeg. Wat is mis mee? Wat is er mis met denken, met praten zoals je praat?

Dat is wat ik al heel mijn leven hoor; "je bent zo braaf". Mooi,blond en braaf, dat is wat ik volgens de hele kortzichtige mensenhandel ben. Prop iedereen in een vakje en je hebt de ideale wereld. JOUW wereld, waar jij heer en meester bent en waar je vooral niet wil weten hoe de rest van de wereld denkt. Wel, ik heb goed nieuws, ik blijf denken en wikken en wegen tot ik erbij neerval. Ik blijf praten zoals ik praat en misschien heb ik wel zin om actrice te worden. Heel misschien. Heel misschien, maar er zal vast één of andere nitwit zijn die vindt dat ik te braaf, te blond, te wat dan ook niet in het rijtje past van de doorsnee actrice. En heel misschien heb ik wel haar op mijn benen staan? Maar heel misschien vind ik het niet nodig om het haar van mijn benen af te scheren? Heel misschien zijn er andere kant van de wereld mensen met wie ik wil praten, heel misschien is er een maatschappij waar "big brother" niet meer is dan een voos tv-programma waar daklozen een tijdje onderdak kunnen krijgen. Heel misschien is er aan andere kant van de wereld geen bokrijk. Heel misschien zal ik ooit weten wat ik wil als de rest van de werld stopt met iedereen zo in heel misschien vakjes te stoppen.

Ik heb gesproken.

kak.

21:14 Gepost door Paola in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Er zijn evenveel vakjes als er mensen zijn, dus maak u niet dik en blijf vooral uzelf.
Ik laat ook gewoon het haar op mijn benen staan als ik daar goesting in heb. Ge moet intleven altijd doen waar ge u het best bij voelt, vindekik.

Gepost door: niets.dan.vuur | 08-05-07

Gefeliciteerd Gefeliciteerd met je eerste plaats in de top van de nieuwe blogs!
Momenteel hang mijn blog op de 4e stek.

Gepost door: Peter Motte | 09-05-07

Epileren Ik leef met je mee, ik vind dat haar op mijn epileren ook niet leuk! Sterkte.

Gepost door: Huug | 09-05-07

Benen Oei, fautje: "benen" moet er nog bij de vorige reactie, sorry hoor!

Gepost door: Huug | 09-05-07

dag paola, mag ik je er op wijzen dat je nu ook weer niet bepaald ABN spreekt? Overigens: je zegt zelf "wat is er mis met praten zoals je praat". Contradictie met de voorgaande zinnen!

Gepost door: t. | 09-05-07

Heb efkes uw blog doorlezen. Ik vond de teksten zeer gevat en ik zou fier zijn moest ik uw moeder zijn. ( ben ik wel een beetje jong voor maar allé ) Groetjes

Gepost door: Heike | 09-05-07

@ t. & Paola: De term ABN wordt niet meer gebruikt, volgens Wikipedia is dat nu Standaardnederlands." target="_blank">http://nl.wikipedia.org/wiki/Standaardnederlands">Standaardnederlands. Ik geloof dat je AN wel nog kunt zeggen, maar ik ben het niet zeker.
@ Paola: Ik ben in het AN opgevoed, maar spreek toch vloeiend West-Vlaams dialect dankzij mijn leeftijdsgenoten van wie ik dat al van kindsaf geleerd heb. In het AN opgevoed zijn is dus niet echt een reden om alleen maar dat te praten, vind ik. Het is trouwens ooit eens bewezen (ik weet niet meer in welke studie, sorry) dat kinderen die in het AN opgevoed zijn niét vlotter en/of correcter Nederlands praten dan kinderen die in het dialect opgevoed zijn.
En ook dit: jij bent hoogstwaarschijnlijk opgevoed in het Antwerpse dialect dat door Antwerpenaars helaas als AN beschouwd wordt. Je kunt er natuurlijk zelf niet aan doen maar Antwerps is geen AN en Antwerpenaren in het algemeen zouden beter moeten weten.
Ik heb gesproken ;)

Gepost door: Greet | 09-05-07

Eek, geen html toegelaten. Zie de link hieronder dus voor wie liever klikt dan copypast doet.

Gepost door: Greet | 09-05-07

De commentaren zijn gesloten.